THERÉSE GOA RULLRÅN

Att rulla rullrån hör julen till. Idag var en sådan dag då rullrånen skulle gräddas. 
Jag fann inget recept som jag ville ha, så jag gjorde en egen variant av rullrån.
 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl potatismjöl
4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker (gärna äkta)
2 tsk hjorthornssalt
150 gram smält smör
1 dl grädde ovispad
2-3 dl kolsyrat vatten (går med vatten också)
2 ägg
Om man vill kan man blanda i ca 2½ tsk kardemumma.
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör och häll i grädden och vattnet i smöret. Häll sedan det i mjölblandning tillsammans med äggen och rör med en visp tills smeten är slät. Låt gärna stå och svälla en stund innan gräddning.
Smeten ska vara ungefär tjock som en våffelsmet.
Klicka i en ca 1 1/2-2 msk i järnet. Grädda i en kort stund tills rånet får lite färg. Rulla med en gaffel eller rångaffel. Vill man göra skålar lägger man snabbt rånet på ett glas och tryck till med handen. Använd gärna grytvanten.
 
 Lycka till! ♥

THERÉSE JÄMTLANDSKAKOR MED GRANATÄPPLE

När jag ändå hade alla bakingredienser framme på bänken tog jag och testade att göra kakor med smak av Granatäpple också.
De blev goda som karameller. Eller som en av mina döttrar sa: Det smakar som en god drink. 
Essens, färgämne och utstickare finns i katalogen som jag har på homeparty visningarna. 
Ingredienser:
1 dl strösocker
200 gram smör (rumsvarmt)
1½-2 tsk granatäpple arom
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Smörkräm:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk granatäpple arom
8-10 droppar av Scarlet (röd karamellfärg) 
 
Kakorna:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda i vetemjölet och aromen i smörblandningen till en deg.
Lägg degen i kylen 30 minuter.
Kavla sedan ut degen till ca ½ cm tjock och stansa ut kakorna med valfria mått. 
Jag använde en Utstickare Snöflinga som ett fint motiv på kakan. 
Lägg 12 kakdelar per plåt och grädda i ca 8-10 minuter.De ska knappt få färg.
Låt kallna på galler.
 
Smörkräm:
Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smörkräm.
Bred ut på ena kakdelen med en kniv. Har du en sprits är det bara en fördel.
Lägg sist på den andra kakdelen och ställ in dem i kylen och låt kallna. 
Det går alldeles utmärkt att frysa kakorna också om man vill.

Lycka till! ♥
 
 
 

THERESE VIOLKAKOR

Idag passade jag på att testa några av mina SUGARKITCHEN produkter som jag är konsult för och säljer på homeparty visningar. Idag gjorde jag kakor med smak av VIOL och en fin lilafärgad smörkräm med smak av viol. 
Jag blev så himla nöjd. Jag använde mig av Violessens och Pastafärg Grape Violet. Testa vettja! 
 
Ingredienser:
1 dl strösocker
200 gram smör (rumsvarmt)
1½ tsk violarom
4 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Smörkräm:
100 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker 
1 tsk violarom
Knivsudd av lila grape violet pasta.
 
Kakorna:
Sätt ugnen på 175 grader
Vispa smör, socker och vaniljsocker poröst.
Blanda i vetemjölet och aromen i smörblandningen till en deg.
Lägg degen i kylen 30 minuter.
Kavla sedan ut degen till ca ½ cm tjock och stansa ut kakorna med valfria mått.
Lägg 12 kakdelar per plåt och grädda i ca 8-10 minuter.De ska knappt få färg.
Låt kallna på galler.
 
Smörkräm:
Vispa ihop alla ingredienser till en jämn smörkräm.
Bred ut på ena kakdelen med en kniv. Har du en sprits är det bara en fördel.
Lägg sist på den andra kakdelen och ställ in dem i kylen och låt kallna. 
Det går alldeles utmärkt att frysa kakorna också om man vill.

Lycka till! ♥
 

Matklubbens Topplista
RSS 2.0