Chokladkladdmuffins med cookie dough och crisptäcke

Nu ska jag chocka både mig och alla andra som brukade följa min blogg tidigare. Jag börjar med att lägga in ett gott recept som jag bjuder på som "plåster på såret" att jag har varit tyst en längre tid. Kanske att jag bättrar mig snart. 😉
 
 

"Tessans Chokladkladdmuffins med gömd cookie dough och toppad med chokladkrisp"

Cookie dough 
175 gram rumsvarmt smör
2 1/4 dl strösocker 
2 dl farinsocker 
Röres fluffigt

Ca 4 dl vetemjöl 
2 msk mjölk
2 tsk vaniljsocker 
Blandas ner i smörblandningen.
Och tillsätt sist 
200 g minichokladknappar

Rullas till små bollar. Det som blir över av degen kan du ha till ex glass, smula ovanpå annan kaka, frysa ner. Äta som den är också gott. ;-) 
Eller halverar du satser.

Chokladkladdmuffins smet:
3 1/2 dl strösocker 
3-4 ägg
Röres ihop. Ej Vispas.

1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao 
2 dl vetemjöl 
Blandas och röres ner i äggsmeten.

150 gram smält smör blandat sist i smeten.

Dela upp smeten i ca 12-18 beroende på storlek på formarna.
Lägg i en kulformad cookie dough som dubbelt så stor som än en spelkula.

Grädda i ugn ca 200 grader i ca 15-20 min. Kan variera beroende på ugn. Den ska fortfarande vara småkladdig.

Smält ca 120-150 gram mörk choklad eller annan önskad smak.
Blanda ner drygt 2dl Rise crispies.
Dekorera ovanpå muffinsen.

Ät och njut! 
Kram kram

 

Matklubbens Topplista
RSS 2.0