THERÉSE OREOCUPCAKES

Mina Oreocupcakes
Jag kan kalla dem även för "ChokladInbakad OreoCheesecake"
Jag gjorde dem till mina tvillingars 14 årsdag. De gick hem kan jag lova. En härlig chokladbomb.
 
Ingedienser
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
 
4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
150-175 g mörk eller ljus choklad efter smak. Jag använder chokladpluppar ifrån Åre.
 
Cheese creme:
200g philadelphiaost
2 msk socker
1 ägg
 
1 förpackning Oreokakor
 
Sätt ugnen på 175°C.
Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, chokladen, salt och kakao.
Rör om och blanda väl.
 
Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp.
Rör ner äggvispet i mjölblandningen.Rör till en jämn smet.
Fördela hälften av smeten i formarna, så att det täcker botten. Ca 14 st. Använd gärna en glasskopa. Jag räknade inte en helt full skopa per muffinsform.
Klicka i drygt 1-1½ tsk cheese creme mitten av smeten och
lägg 1 oreokaka ovanpå och tryck till den lätt över cheese cremen. 
Häll i andra hälften av smeten över oreo- och smetblandningen.
Grädda i ca 15-20 minuter och låt sedan kallna.
 
Frosting:
200 g philadelphiaost
2½-3 dl florsocker
Ev smaksätt med cacao eller vanilj.
 
Vispa samman allt tills den blir som typ vispad grädde.
Dekorera över muffinsen.
 
 
 
 
 

NYÅRSDESSERT PUCH UP POPS SEG CHOKLADKLADDKAKA I LÅNGPANNA

Min nyårsdessert "puch up pops" med smak av banana skidsfluff, jordgubbskulor/skumsvampfluff och chokladkladdsbotten. Toppad med snöflingor av sockerpasta, silverflingor och guldkulor.
 
Botten till de här puch up popsen gjorde jag en chokladkladd/seg botten som jag sedan varvade med bananaskidsfluff och jordgubbsfluff. 
Ingredienser till botten:
200 g smör/margarin
6 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
 8 msk kakao
4 tsk bakpulver
3 tsk vanillinsocker
120 gram centers choklad fylld med kola.
 
Börja med att smälta smöret. 
Vispa ägg och socker poröst.
Smält centerchokladen och vispa ner den och det smälta smöret i äggsmeten.
Blanda ihop resten av de torra ingredienserna och häll ner det i bunken och rör ner det i äggsmeten tills det blir en smet.
Smöra och bröa en långpanna och häll ner det i långpannan.
Grädda i varmluftsugn 150 grader (175 vanlig ugn) i ca 30-35 minuter. 
Låt sedan kakan kallna och skär i runda kakor som passar puch up formen.
Varva med valfri fyllning och dekorera om så önskas.
Ät och njut! ♥
 
 

JORDGUBBS FLUFF

Jag ville ha två smaker till min nyårsdessert, så då valde jag att ha en Fluff med smak av Jordgubb. 
 
Ingredienser:
3 dl grädde som jag värmde till kokpunkt.
110-120 gram godis. Jordgubbskulor och skumsvampar med smak av jordgubb som jag tog ca hälften av varje. 

Tycker man att det är trögsmält kan man ha grädden på svag värme tills allt har smält.
Ställ in i kylskåp och låt det kallna innan man lägger folie över som skydd över natten. 
Mums! Smakar som jordgubbs milkshake.

BANANASKIDS FLUFF

Den här fluffen använde jag till fyllning i mina nyinköpta "Puch up pops"
Jag kan lova att det var supergott och himla kul grej som alternativ till tårtbit.
 
Ingredienser:
Jag använde
3 dl grädde som jag värmer till kokpunkt.
Jag vägde godiset och tog ca 110-120 gram. Man kan använda skumbananer istället om man vill. Skidsen kan vara lite segsmält, så jag hade grädden på spisen på svag värme tills Skidsen hade smält. In i kylen gärna över natten. Vispa och ha som fyllning. Gott! 
 
 
 

Matklubbens Topplista
RSS 2.0