THERÉSE GOA RULLRÅN

Att rulla rullrån hör julen till. Idag var en sådan dag då rullrånen skulle gräddas. 
Jag fann inget recept som jag ville ha, så jag gjorde en egen variant av rullrån.
 
Ingredienser:
4 dl vetemjöl
4 dl potatismjöl
4 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker (gärna äkta)
2 tsk hjorthornssalt
150 gram smält smör
1 dl grädde ovispad
2-3 dl kolsyrat vatten (går med vatten också)
2 ägg
Om man vill kan man blanda i ca 2½ tsk kardemumma.
 
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör och häll i grädden och vattnet i smöret. Häll sedan det i mjölblandning tillsammans med äggen och rör med en visp tills smeten är slät. Låt gärna stå och svälla en stund innan gräddning.
Smeten ska vara ungefär tjock som en våffelsmet.
Klicka i en ca 1 1/2-2 msk i järnet. Grädda i en kort stund tills rånet får lite färg. Rulla med en gaffel eller rångaffel. Vill man göra skålar lägger man snabbt rånet på ett glas och tryck till med handen. Använd gärna grytvanten.
 
 Lycka till! ♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0