Citroncheesecake med passionsfrukt

Tog och slängde ihop en key lime pie med marängtäcke bara för att jag hade alla tillbehören hemma.
Ful som stryk men förhoppningsvis god ändå. ;) 
 
Botten:
14 st digestivekex
100 g smält smör
1 msk vaniljsocker

Fyllning:
4 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 
2 st limefrukter eller 1dl pressad limesaft 
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret
Mixa kexen och vaniljsocker till en grynig röra och blanda i smöret 
Tryck ut pajdegen i pajformen/springform och en bit upp på kanten.
Grädda pajskalet i ca 10 minuter. Ta ut och låt pajskalet svalna något.
Sänk värmen på ugnen till 125 grader.
Limesmeten:
Rör ihop äggulor och kondenserade mjölken försiktigt i en bunke.

Rör i limesaften
Häll blandningen i pajskalet och grädda i 30 minuter på 125 grader.
Ta ut limepajen och låt den svalna och ställ in i kylen att stelna helt över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0