TURKISK SIMIT BRÖD MED JÄST OCH MJÖLK

Det här det recept som jag tycker blev bäst av de sorter som jag testat av Simitbröd. 
Men egentligen borde de kallas något annat då jag inte tycker att de smakar som det äkta Turkiska brödet. Men goda blev dom iallafall.
Det blir 12 stycken kransar. 
Ugn 230 grader
Gräddas i Ca 10 minuter i ugn.
 
Ingredienser:
50 g smält smör/margarin
5 dl mjölk
Smält smöret i kastrull och tillsätt mjölk och värm till fingervarm ca 37 grader.
Tillsätt sedan 
1 msk socker
1-1½ tsk salt
50 g jäst (1 pkt)
Blanda sist i 
12-13 dl vetemjöl
Använd elvisp med degkrokar alt köksassitenten.
Arbeta med degen tills den blir slät. Ca 5 minuter.
Degen ska fortfarande vara något lös. Strö över med lite mjöl och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
 
Före
 
Efter
Lägg upp degen på ett något mjölat bakbord och knåda några tag.
Dela sedan upp degen i 24 bitar som sedan rullas till ca 20-25 cm strängar.
Lägg ihop två strängar och tvinna ihop dom ochsedan formas till kransar.
Doppa varje krans i mjölk och sedan i sesamfrön.
Lägg 4-5 st på varje plåt, så att de får ett jäsutrymme. Jäs under bakduk.
Jäs i ca 30 minuter och sedan gräddas i ugn på ca 230 grader i ca 10-12 minuter. Tills de fått en gyllenbrun färg.
 
Servera gärna ost och marmelad till. 
Lycka till!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0