PUMPABRÖD MED TOMAT OCH TIMJAN

Ingredienserna i brödet var:

50 g JÄST
7½ dl VATTEN (37 grader varmt)
1 burk KROSSADE TOMATER
1 tsk SALT
1-2 msk TIMJAN
3-4 msk OLIVOLJA

Häll i det uppvärmda vattnet och häll i bunken tillsammans med Jästen.
Blanda sedan i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen fått en slät känsla.
Låt jäsa i ca 30 minuter
Lägg upp på ett bakbort och dela degen i 2 bitar.
Dela biten i lika stora delar och lägg tätt intill varandra och forma till en pumpa.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 till.
Grädda i 175 grader varmluft 200 grader vanlig ugn i ca 30 min
 
FÄRGIGGRÄDDA PUMPABRÖD
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0