MOROTSMARMELAD MED APELSIN CITRON KANEL

 
Såhär gjorde jag min marmelad.
1 kg Morötter
2 apelsiner
2 citroner
8 dl vatten
4 kanelstänger
1 kg syltsocker
 
Finriv morötterna.
Tvätta och riv skalet av apelsinerna och citronerna. Undvik att få med det vita av skalet. Då kan det bli besk smak.
Pressa ur saften ur apelsinerna och citronerna och häll ner det tillsammans med rivna morötter, skalet av apelsin och citron, vattnet och kanelstängerna.
Låt koka i ca 10 minuter.
 
Tillsätt sockret och rör om. Låt koka i ca 5 minuter till. Skumma av om det behövs. Häll upp i rena burkar och skruva på locket.
Låt kallna och ät och njut! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0