HALLONPANNACOTTA

Istället för Morsdagstårta slängde jag ihop en HallonPannacotta med vaniljgrädde och chokladhjärta. Det blev en kanongod efterrätt till kvällsfikat.

Ingerdienser:
5 dl grädde
1 vaniljstång (ca 1 tsk vaniljpulver)
½ dl socker
2 gelatinblad
ca 200 gram hallon
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Mixa hallonen till en puré. Lämna gärna några hela hallon till garnering.
Blanda grädde, vaniljsocker och socker i en kastrull och låt sjuda i ca 3 minuter.
Ställ kastrullen åt sidan och blanda i hallonpurén.
Tillsätt gelatinbladen och vispa tills gelatinet smält och blandats med grädden.
Häll i serveringsskålar och ställ i kylskåp i några timmar. Gärna över natten.
Garnera gärna med hallon och en liten gräddklick med smak av vanilj.
Servera genast.
MUMS!








Kommentarer

Trackback