CIABATTA BRÖD i OLIVOLJA

Ingredienser
25 gram jäst
5 dl fingervarmt vatten
½ msk salt
1 tsk socker
2 msk olivolja
ca 13 dl vetemjöl
 
Blanda jäst och fingervarmt vatten i en stor bunke. 
Tillsätt olivolja, salt och socker och det mesta av mjölet.
Arbeta ihop till en slät och ganska vek deg. 
Lägg en bakduk över bunken och låt jäsa i lite olivolja runt kanten av degen i ca 60 minuter 
Pensla bakbordet med olivolja och häll över degen på bakbordet.
Knåda inte degen! Utan vik den bara ett par gånger.
Dela degen i 4 avlånga delar som sedan delas 3 gånger på varje del. Kan doppas i lite mjöl ovanpå. Lägg 6 stycken degämnen på varje bakplåtsklädd bakplåt med liten bit ifrån varandra.
Låt jäsa övertäckt i 1½-2 timmar till.
Baka på 230 grader i cirka 20 minuter eller tills bröden fått en gyllenbrun färg.
Om man vill kan man smaksätta degen med hackade oliver, soltorkade tomater eller nån god krydda som basilika,timjan eller oregano.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0