CHOKLADDESSERT MED HALLON

Nyårs desserten 2012 gjorde jag på tre lager av gósaker.
 
I botten la jag en blandning av 
ca 3 dl Hallon
ca 2 msk socker
1 tsk Vaniljsocker
 
Andra lagret blev en chokladmousse
4 dl grädde
150-200 gram Marabou choklad 
1 gelatinlad
2 msk mjölk
Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
Koka upp grädden och ställ åt sidan. Blanda ner marabou choklad och vispa tills den smält ner i grädden.  
Tillsätt det uppblötta gelatinet och mjölken i chokladgrädden.
Häll upp i en skål och låt stå i kylskåp dagen före den ska ätas.
 
Översta lagret kokade jag ihop en egen chokladsås. Kan även använda färdig chokladsås om man vill gena. ;)
2½-3 dl grädde
4 msk sirap
½ dl socker
2-3 msk kakao
Blanda allt i en kastrull och låt koka tills sen blir som en krämig sås. Den ska bli precis så att den håller ett kulprov. 
Låt kallna.
Ta fram chokladblandningen minst en timma innan den ska ätas och vispas tills den blir som en lätt fluffig grädde. 
Lägg hallonröran i botten av glaset och dela upp moussen i glasen (ca 6-8 st) 
Lägg chokladsåsen överst som ett lock och garnera med hallon, riven vit choklad och en pysalis
Ät och njut av chokladdesserten!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0