PIGALL PANNACOTTA

En härligt god variant av pannacotta smak av Pigall.
 
1 portion
Ingredienser:
1 dl grädde
½ tsk vaniljsocker
½ tsk gelatinpulver
En svätt ca 1 msk kallt vatten till gelatinpulvret
3/4 bit av en pigall
Resten skärs upp till dekoration 
 
Lägg gelatinpulvret i kallt vatten och låt svälla lite. 
Värm upp grädden och vaniljsockret  till kokpunkt och ställ kastrullen åt sidan.
Smula ner pigallen och rör ner det i grädden.
Tillsätt sist gelatinet och rör om
Häll upp i ett glas och ställ i kylskåp i ca 1½-2 timmar.
Dekorera.
 
Vill man ha olika skikt kan man lägga en svätt åt sida i rumstemperatur och häll på det efter ca 1 timme. Ställ sedan in i kylskåp i ½-1 timma tills grädden har stelnat.
 
MUMS!
 
 
Värm grädden
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0