MINI MAZARINER

Mini Mazariner gjorda i gammeldags kakformar.
Ingredienser: ca 42-46 st
Mördeg:
3 dl vetemjöl
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl florsocker
½ ägg
100 gram rumsvarmt smör
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg.
Låt vila i minst 1 timma i kylen
Smörj formarna med matolja
Dela degen i bitar och rulla till små bollar
Tryck ut dem i formarna med tummen.
Fyllning:
200 gram mandelmassa
75 gram rumsvarmt smör
2½ ägg
Riv mandelmassan och skär smöret i bitar.
Kör snabbt ihop det i matberedare/elvisp eller rör till en jämn smet.
Rör försiktigt ner ett ägg i taget.
Fyll ca 2/3 av formen.
Grädda i dendre delen av ugnen i 175-200 grader i ca 15 minuter.
Varmluftsugn 175 grader 10-15 minuter.
Låt dem kallna.
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Karamellfärg
Sikta florsocker i en skål och rör glasyren slät med vattnet blandat med karamellfärg.
Bred ett tunt lager över mazarinerna.
Mums!








Kommentarer
Postat av: Ann-Sophie
Så gott med mazariner!!
Svar:
AmatörBagerskan Therése

Trackback