MANDEL- OCH ÄPPELTEKAKOR MED KANEL

Ikväll passade jag på att skapa fram en ny kaksort. Det fick bli med mandel och turkiskt äppelte toppat med lite kaneltopping.
 
ca 35 småkakor
Ingredienser:
100 gram kylskåpskallt smör
1 dl socker
1 dl mandel
1 äggula
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bikarbonat
4 msk turkiskt äppelte
1 msk hetvatten
 
Vispa smör och socker vitt och poröst.
Hacka mandel.
Tillsätt äggula och blanda i mandeln.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bikarbonat och häll ner det i smeten.
Rör ner vattnet i turkiska äppelteet och blanda ihop allt till en deg.
Låt vila i ca 30 minuter i kylskåp.
Dela degen i ca 35 delar och rulla den till bollar.
Ta en gaffel och tryck försiktigt till ett mönster.
Lägg 12-16 kakor på varje bakplåtsklädd plåt.
Grädda i ca 8 minuter på 200 grader.
Låt kallna på galler och strö kanel ovanpå.
 
Doppa och njut! 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0