WIENERSTÄNGER MED SYLT

50-60 St
DEGEN:
250 g rumstempererat smör
1½ dl strösocker
2 ägg
1½ dl strösocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl sylt
1 tsk bakpulver
1 dl sylt
GLASYR:
1½ dl florsocker
1½ msk vatten
1½ dl florsocker
1½ msk vatten
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Rör samman smöret med sockert pösigt. Rör sedan i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjölet med bakpulvret. Blanda sedan i mjölblandningen med det övriga.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i fyra delar och rulla dem sedan till fyra rullar, lika långa som plåten.
Gör en fördjupning med fingret i mitten längs med hela rullarna. Fyll sedan skåran med sylt eller gelé.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.
Sätt ugnen på 225°C.
Rör samman smöret med sockert pösigt. Rör sedan i äggen, ett i taget.
Blanda vetemjölet med bakpulvret. Blanda sedan i mjölblandningen med det övriga.
Klä en plåt med bakplåtspapper. Dela degen i fyra delar och rulla dem sedan till fyra rullar, lika långa som plåten.
Gör en fördjupning med fingret i mitten längs med hela rullarna. Fyll sedan skåran med sylt eller gelé.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt dem sedan svalna.


Blanda samman florsocker och vatten till en jämn glasyr. Bred sedan ut glasyer över syltskåran och låt stelna.

Skär längderna i snittar i önskad tjocklek.

Kommentarer

Trackback