SEMLOR MED LOCK AV HJÄRTA

Semlans dag! Det var bara att baka ihop ett gäng bullar och sedan fylla dem med mandelmassa och grädde med vaniljsmak. Familjen fick söta och gräddiga semlor med hjärtelock på. 
Jag blev riktigt nöjd med "årets semla" här hemma. :)
 
INGREDIENSER:
50 g JÄST
175 g SMÄLT MARGARIN
5 dl uppvärmd MJÖLK 37 grader
1½ dl KOLSYRAT VATTEN
2 dl STRÖSOCKER
2 tsk MALEN KARDEMUMMA
1 tsk KROSSADE KARDEMUMMAKÄRNOR
1 tsk SALT
1½ tsk HJORTRONSALT
ca 10-12 dl VETEMJÖL (Degen ska lossna fint i degbunkekanten)

Blanda ihop ingredienserna och låt jäsa ca 30 minuter
Dela degen sedan i ca 24 bitar och rulla bitarna till "bollar" 
Lägg 8-9 bullar per plåt och jäs under duk 30 minuter
Grädda i 200 grader varmluftsugn ca 10 minuter.

Serveras med Mandelmassa och Grädde
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0