RÖDVINBÄRSKAKA MED MARÄNGTÄCKE

 
RÖDVINBÄRSKAKA MED MARÄNGTÄCKE
 
BOTTEN:
2½ dl socker
4 st äggulor
70g smält smör
5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
2½ tsk bakpulver
2 dl mjölk
2 msk kokhett vattet
 
Smält smöret
Vispa äggulorna och sockret poröst
Blanda de torra ingredienserna och häll ner det i äggblandningen
Tillsätt mjölk, smälta smöret och det heta vattnet
Rör till en slät smet. Häll i en bakplåtsklädd långpanna
Grädda i ugn 185 grader  i ca 15 minuter
 
MARÄNG:
4 äggvitor
2-2½ dl socker
3-4 dl Rödvinbär eller andra bär som man gillar.
 
Vispa äggvitorna i en rostfri bunke tills vitan tjocknat
Tillsätt sockret lite i taget
Blanda sist i bären med en sked eller slickepott.
Ta ut kakan efter 15 min och bre marängen över kakan
Grädda i ca 7 min tills marängen fått en fin färg.
Låt kallna och skär i lagom stora bitar.
Kakan går bra att frysa.
 
LYCKA TILL OCH NJUT

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0