RAIDERKAKOR

 
Ca 50 st. 
KakDeg:
200 g smör
5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 msk sirap
1 tsk kanel
2 tsk bikarbonat

Blanda alla ingredienser till en deg.
Dela upp degen i ca 50 delar och rulla dem till bollar.
Tryck ut varje degboll i en liten form. Typ småbrödsformar. Och nagga botten på kakan.
Grädda i varmluftsugn ca 175 graden ( 200 grader i vanlig ugn) i ca 8 minuter och tills botten av kakan har sjunkit ihop och kakan fått lite färg.
Låt kallna.
 
Knäckfyllning
3 dl vispgrädde
0,75 dl strösocker
0,75 dl sirap
0,5 tsk vaniljarom (eller 2,5 tsk vaniljsocker)
75 g smör

Ca 100 gram Choklad. Typ Marabou, blockchoklad.

Lägg i alla ingredienser i en kastrull och rör om ibland och låt koka ganska kraftigt i ca 15 minuter. Gör ett kulprov och kolan ska kunna rullas till en kula. Eller temperera knäcken, så att den blir ca 113-117 grader.
Häll med en sked en klick i varje kaka och låt kallna.
Smält mörk eller ljus choklad av valfri sort i micron eller vattenbad och häll över varje kaka, så att det täcker knäcken.
Låt chokladen stelna. Kan frysas.
 
Lycka till! 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0