LAKRITSKOLA med CHOKLAD

kan lova att även ej lakritsälkare kan äta dom.
Jag är ingen lakritsälskare. Men de här var riktigt goda. :)
Du behöver:
1 dl turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao

2 tsk smör
200 g mörk choklad
Havssalt eller annat att garnera med.
Krossa turkisk pepparkaramellerna i en mortel.
Blanda i grädde, socker, sirap kakao och krossad turkisk peppar i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning och låt sedan det koka i ca 15 minuter eller tills kolan är ca 120 grader. 
Gör ett kulprov. 
Blanda i smöret.
Klä en form 20x20 cm. Och häll i kolan i formen. Låt svalna. 
Skär upp kolan i lagom stora bitar. 60-70 st.
Smält chokladen och doppa kolorna i chokladen och låt ligga på bakplåtspapper. Garnera innan chokladen stelnat. 
Ät och Njut!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0