BUTTERKAKA I LÅNGPANNA

Butterkaka i långpanna. Himmelskt god måste jag få skryta om. :) Mycket godare än vanliga kanelbullar. En klart blivande poppisbulle.

DEG:
50 g JÄST
2 dl fingervarm MJÖLK
200 g RUMSVARMT SMÖR/MARGARIN
2 ägg
1½ dl STRÖSOCKER
½ tsk SALT
10-11 dl VETEMJÖL

Värm mjölken till ca 37 grader (fingervarm) och häll det över jästen och rör om tills jästen har smält. Tillsätt det rumsvarma smöret och resten av ingredienserna. Använd degkrokar och kör i ca 5 minuter tills degen har blivit slät. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Vispa ihop en VANILJKRÄM av 
5 dl MJÖLK och VANILJSÅSPULVER
Låt stå i kylskåp tills degen har jäst klart.

Dela av 1/3 av degen och kavla ut till en långpannas storlek. Lägg den i en bakpappersklädd långpanna. 
Bred över vaniljkrämen på degplattan.

SMÖRFYLLNING:
Blanda 200g SMÖR/MARGARIN 
2½ dl SOCKER
1-2 msk KANEL
till en smet.

Kavla ut resten av degen och smöra ut smörsmeten över degen och rulla ihop till en lång rulle.
Dela rullen i 24 bullbitar och lågg dom över vanilkrämen. Låt jäsa utan duk i ca 30 minuter.
Pensla på med vispat ägg och strö över med PÄRLSOCKER
Grädda i ca 20-25 minuter i mitten av ugnen på 200 grader.

NJUT!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0