BOUNTYKAKOR I LÅNGPANNA

ca 28 bitar
Chokladbotten
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
3 ägg
4 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 msk kakao
225 g smör
2 dl kokande vatten
2 dl kokande vatten
Smält smör tillsammans med vattnet.
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda alla torra ingredienser och blanda det i äggblandningen.
Häll i smörvätskan i smeten och rör till en slät smet.
Smöra och bröa en form på ca 20x30 cm och häll smeten i formen.
Grädda i ca 20 minuter i 150 grader i varmluftsugn och i vanlig ugn 175 grader.
Låt kallna.
Kokossmet
200 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 gram riven kokos ( 1 påse)
200 g smör
4 dl florsocker
2 ägg
200 gram riven kokos ( 1 påse)
Topping
200 gram choklad av valfri sort. Typ marabou, blockchoklad
½ msk olja
½ msk olja
Smält smöret och blanda i resten av ingredienserna.
Bred smeten över kakan och ställ i kylen ett tag.
Smält chokladen i micron eller i vattenbad.
Bred ut den smälta chokladen över kokossmeten på kakan.
Låt kallna. Kan frysas.
Lycka till!










Kommentarer

Trackback