Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel

Eftersom jag fick äran att skapa efterrätt till  Nyårsdesserten 2014 
fick det bli 3 olika sorter då jag hade svårt att välja vilken jag ville göra. 
Då gjorde jag dessa som bestod av:
Creme brulee dekorerad med sharonfrukt
Mördegskaka med apelsin fyllda med lemoncurdgrädde och 
Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.
 
Recept på Aftereight kuber fyllda med chokladmousse toppat med hallonspegel + bär och frukt.
10 pers
 
40 after eight kakor
3 dl grädde
200 gram av valfri chokladkaka
150 gram hallon
1½ tsk gelantinpulver
2 msk hett vatten
ca 2-3 msk strösocker till hallonspegeln.
Bär, frukt till garnering

Chokladmousse: (Enkel variant)
Värm grädde till kokpunkt och ställ den åt sidan. 
Lägg i chokladen och rör tills det har smält.
Häll upp i en skål och ställ kallt i minst 6 timmar. 
Vispa sedan gräddchokladen tills den är fluffig som vispad grädde.
Hallonspegel:
Lägg hallonen i en sil och pressa ur saften ur dom. Blanda i strösocker till önskad sötma.
Blanda gelatinpulvret i det heta vattnet så att det löser sig.
Blanda ner gelatinblandning i hallonsåsen och låt stå en stund.
 
"Svetsa" ihop fyra after eight kakor med hjälp av gasbrännaren till en kub. Eller smält ner lite choklad och "spackla" ihop kanterna. (Kan göras i förväg)

Spritsa chokladmoussen i kuberna. (Förbereds de ett tag innan kan man ställa kuberna i bullformarna och tas bort vid servering)
Häll hallonsåsen över moussen och låt stelna till.
Garnera med frukt eller bär. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0