HEMGJORT STRÖSSEL MED SMAK

Nu har jag testat att göra eget strössel. Det gick kanonbra! Det smakade gott också. Precos så som jag ville ha det. 
Den turkosa smakar Blåbär. Den gröna smakar Melon och den lila smakar Viol.
Jag har använt mig av produkter som jag är konsult för SugarKitchen. Kan lova att pastafärgerna och smakessenserna smakar och fungerar så underbart bra. :)
Spritspåsen och tyllen finns också med i katalogen. ;)
 
Ingredienser till hemgjort STRÖSSEL:
200 gram florsocker
1 äggvita ( ca 2 msk eller ca 40 gram)
1½  kryddmått salt
En skvätt smakessens. Alternativ citronsaft
En skivsudd av Pastafärg. Det beror på hur färggrant man vill ha.
 
Vispa ihop florsocker, äggvita och salt till en lagom tjock smet. Känns den rinnig tillsätt mer florsocker.
Jag delade smeten i tredelar och blandade i ca en knivsudd pastafärg i varje smetklick.
Smakade av eftersom med smakessenserna.
Klicka ner smeten i spritspåsen med tyll nummer N4. 
Dra smala strängar på bakplåtspapper och låt stå och torka i ca 12-24 timmar.
Servera till glass. Eller pynta tårtor, cupcakes eller annat skoj. 
Lycka till! 
 

MINI MAZARINER

Mini Mazariner gjorda i gammeldags kakformar.
 
Ingredienser: ca 42-46 st
 
Mördeg:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl florsocker
½ ägg
100 gram rumsvarmt smör
 
Arbeta ihop alla ingredienser till en deg. 
Låt vila i minst 1 timma i kylen
Smörj formarna med matolja
Dela degen i bitar och rulla till små bollar
Tryck ut dem i formarna med tummen.
 
Fyllning:
200 gram mandelmassa
75 gram rumsvarmt smör 
2½ ägg
 
Riv mandelmassan och skär smöret i bitar. 
Kör snabbt ihop det i matberedare/elvisp eller rör till en jämn smet.
Rör försiktigt ner ett ägg i taget.
Fyll ca 2/3 av formen.
Grädda i dendre delen av ugnen i 175-200 grader i ca 15 minuter.
Varmluftsugn 175 grader 10-15 minuter.
Låt dem kallna.
 
Glasyr:
2 dl florsocker
2 msk vatten
Karamellfärg 
 
Sikta florsocker i en skål och rör glasyren slät med vattnet blandat med karamellfärg.
Bred ett tunt lager över mazarinerna.
 
Mums!
 

FUSK BANOFFEE PAJ I GLAS

Enkel och så god dessert som är både lätt att göra och det behövs ingen ugn.
 
Jag kallar dem för FUSK BANOFFEE PAJ
 
Ingredienser:
Digestivekex
Karamelliserad Mjölk
Bananer
Vispad grädde
Ev. Chokladsås till dekoration
 
Smula 1-1½ digestivekex i varje portionsglas
2-3 tsk karamelliserad mjölk
Skivad banan som täcker kolasåsen
Spritsa chokladsås över bananerna
Spritsa över med vispad grädde och dekorera gärna med en kakbit.
 
Ät och njut!
 
 

Matklubbens Topplista
RSS 2.0