Syrenkaka med citron och kokos och syrentäcke

Ikväll har jag haft köket för mig själv, så då passade jag på att exprimentera ihop en somrig kaka i långpanna.
Eftersom jag fick höra att man kan göra saft av syrenblommor borde man kunna baka på dem också. 
Syrensaften har jag nu på tillvekning, så det ska bli spännande att få smaka på resultatet. 
 
Receptet på min gudomligt saftiga och goda Syrenkaka delar jag med mig till er.
 
Ingredienser till kakan:
3 dl socker
3 ägg
100 gram smält smör
1½ dl mjölk
½ dl saft av citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 dl syrenblommor av lila bondsyren
 
Kokos och syrentäcket:
100 gram rumsvarmt smör
1½ dl socker
3-4 dl kokosflingor
2 dl syrenblommor lila bondsyren
1 msk vaniljsocker
2 msk saft av citron
 
Kakan:
Smält smöret. 
Smörj bakplåtsklädd långpanna (ca 25 x 40 cm)
Vispa ägg och socker vitt och poröst.
Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker.
Blanda ner syrenblommorna, mjölblandningen och mjölken.
Tillsätt sist i citronsaften och smöret.
Häll smeten i formen och grädda i 200 grader (ej varmluft) i ca 20 min.
Under tiden kakan gräddas blanda ihop kokos och syrentäcket.
 
Vispa rumsvarmt smör och socker.
Tillsätt vaniljsockret, kokos, syrenblommorna och saften från citron.
Bred smeten över den varma kakan och ställ in i ugnen igen i ca 5-10 min tills täcket har fått en fin färg.
Låt sedan kallna och skär upp i lagom stora bitar. ca 24 st.
 
Ät och njut av sommaren!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0