ÄPPELPAJ MED MARÄNGTÄCKE

Pajdeg, botten
3 dl vetemjöl
1 dl Havregryn
knappt ½ dl florsocker
125 g smör
5 äpplen
Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Nagga med en gaffel i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
Marängen:
4 äggvitor
1½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål.
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin.
Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
Grädda i varmluft 150 grader i ca 15-20 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.
Serveras med vaniljsås.
MUMS!
3 dl vetemjöl
1 dl Havregryn
knappt ½ dl florsocker
125 g smör
5 äpplen
Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Nagga med en gaffel i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.
Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.
Marängen:
4 äggvitor
1½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål.
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin.
Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.
Grädda i varmluft 150 grader i ca 15-20 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg.
Serveras med vaniljsås.
MUMS!

Invigde min fina pajform som jag vunnit av Milda.



Kommentarer

Trackback