ÄPPELPAJ MED MARÄNGTÄCKE

 
Pajdeg, botten
3 dl vetemjöl
1 dl Havregryn
knappt ½ dl florsocker
125 g smör
5 äpplen

Kör ihop allt till en smidig deg och fördela degen jämnt över pajformen
Nagga med en gaffel i botten.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 min.

Skala och skär äpplena i bitar och strö över inte fullt ½ dl strösocker och ½-1 msk kanel över äpplena i en skål innan de läggs på förgräddade pajskalet.

Marängen:
4 äggvitor
1½ dl strösocker
3 tsk vaniljsocker

Vispa äggvitorna till en hårt skum i en rostfri skål.
Häll i sockret och vaniljsockret i etapper och vispa tills marängsmeten är slät och fin. 
Häll smeten i en sprits eller klicka med en sked över äpplena.

Grädda i varmluft 150 grader i ca 15-20 minuter. Eller tills marängen har fått en fin färg. 

Serveras med vaniljsås. 

MUMS!
 
Invigde min fina pajform som jag vunnit av Milda. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0