ÄPPELKOMPOTT MED VANILJ OCH KARDEMUMMA

Äppelkompott med vanilj och kardemumma

4-5 äpplen
1 dl vatten
½ dl saft av färsk citron
2 dl socker
½ msk vaniljsocker
½ tsk vanilpulver
( Alt 1 msk vaniljsocker om man inte har vaniljpulver.)
2 krm malen kardemumma

Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i äpplen, socker, vatten och citronsaften i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter tills äpplena har mjuknat. Rör om då och då.
Tillsätt sedan vaniljpulvret, vaniljsockret och kardemumman och låt koka i några minuter till.
Häll över i lagom stora burkar.

Ätes gärna till pannkaka, våfflor, glass, pannacotta, cheesecake osv.

Mumsigt gott! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0