ÄPPELKOMPOTT MED VANILJ OCH KARDEMUMMA

Äppelkompott med vanilj och kardemumma
4-5 äpplen
1 dl vatten
½ dl saft av färsk citron
2 dl socker
½ msk vaniljsocker
½ tsk vanilpulver
( Alt 1 msk vaniljsocker om man inte har vaniljpulver.)
2 krm malen kardemumma
Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i äpplen, socker, vatten och citronsaften i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter tills äpplena har mjuknat. Rör om då och då.
Tillsätt sedan vaniljpulvret, vaniljsockret och kardemumman och låt koka i några minuter till.
Häll över i lagom stora burkar.
Ätes gärna till pannkaka, våfflor, glass, pannacotta, cheesecake osv.
Mumsigt gott!
4-5 äpplen
1 dl vatten
½ dl saft av färsk citron
2 dl socker
½ msk vaniljsocker
½ tsk vanilpulver
( Alt 1 msk vaniljsocker om man inte har vaniljpulver.)
2 krm malen kardemumma
Skala och skär äpplena i bitar.
Lägg i äpplen, socker, vatten och citronsaften i en kastrull och låt koka i ca 10 minuter tills äpplena har mjuknat. Rör om då och då.
Tillsätt sedan vaniljpulvret, vaniljsockret och kardemumman och låt koka i några minuter till.
Häll över i lagom stora burkar.
Ätes gärna till pannkaka, våfflor, glass, pannacotta, cheesecake osv.
Mumsigt gott!

Kommentarer

Trackback