CAPPUCCINO KAKOR

 
 
Ingredienser:
225 g smör (ej smält)
2 dl socker
1 äggula
4 dl vetemjöl
½ krm salt
2 cappuccinopåsar/pulver
1 msk hetvatten
ev ½ msk okokt kok kaffepulver
 
Vit eller mörk choklad som garnering
strössel
kakao
 
Blanda cappuccinopåsarna i hetvattnet och rör om.
Vispa smör och socker vitt och poröst
Tillsätt äggula och den upplösta cappuccinot och vispa en kort stund.
Blanda mjöl, kokkaffe pulvret och salt och sikta ner det i smeten. Rör till en jämn deg.
Låt degen stå i kylen i ca 30 minuter. 
Sätt ugnen på 190-200 grader och klä bakplåtarna med bakplåtspapper.
Dela degen i två delar och kavla ut degen.
Stansa ut kakorna med ett runt kakmått ca 5-6 cm.
Lägg 12-16 st på varje plåt och grädda i ca 10-12 minuter.
Låt svalna på plåten en stund innan de flyttas till ett galler för att få kallna.
 
Smält vit alt mörk choklad och bred chokladen på kakorna. Strö gärna lite strössel, kakao eller smält mörk choklad.
Låt stelna. 
 
Tips:
Gör en smörkräm med chokladsmak eller nutella mellan två kakor.
 
Doppa och njut.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0