SOCKERKRINGLOR

Ingredienser
200 gram SMÄLT SMÖR
50 gram JÄST (1 paket)
5 dl MJÖLK
½ tsk SALT
1 dl SOCKER
2 tsk MALD KARDEMUMMA
Ca 12 dl MJÖL
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader
Smula ner jäst i en bunke och häll i degvätskan och rör om tills jästen har smält.
Häll i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen blivit slät.
Jäs i ca 30 minuter
Dela degen i 2 delar och kavla ut... se enligt bilderna ;)
50 gram JÄST (1 paket)
5 dl MJÖLK
½ tsk SALT
1 dl SOCKER
2 tsk MALD KARDEMUMMA
Ca 12 dl MJÖL
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Värm till ca 37 grader
Smula ner jäst i en bunke och häll i degvätskan och rör om tills jästen har smält.
Häll i resten av ingredienserna och vispa med degkrokar tills degen blivit slät.
Jäs i ca 30 minuter
Dela degen i 2 delar och kavla ut... se enligt bilderna ;)

Kavla ut degen och pensla på smält smör, kanel och socker
Vik från den ena kortändan mot mitten
Vik från den ena kortändan mot mitten

Vik andra kortändan över till andra sidan

Kavla igen till lagom tjock och avlång deg

Skär sedan i ca 1-1,5 cm remsor.

Snurra remsan försiktigt.

Forma till en kringla.
Grädda 175 grader i 10-12 minuter (varmluftsugn)
Grädda 175 grader i 10-12 minuter (varmluftsugn)

Smält lite smör och pensla på Kringlan och doppa i Strösocker.
NJUT! :)
TIPS:
När kringlorna har kallnat lägg dom i frysen utan penslad smör och socker.
Ta fram då det är dax att njuta till en kopp kaffe ;)
Tina kringlorna och pensla på smör och doppa i sockret.
NJUT! :)
TIPS:
När kringlorna har kallnat lägg dom i frysen utan penslad smör och socker.
Ta fram då det är dax att njuta till en kopp kaffe ;)
Tina kringlorna och pensla på smör och doppa i sockret.
Kommentarer

Trackback