LUSSEKATTER SAFFRANSBULLAR

Receptet som jag gjorde mina Lussekatter:
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
½ tsk salt
1½-2 dl socker
2 ägg
1 gram saffran ( 2 paket)
14 dl vetemjöl
 
Garnering:
1 dl russin
1 ägg
ev pärlsocker
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken
Smula ner jästen i bunken.
Häll i lite i taget i bunken och rör tills jästen har smält.
Tills'tt socker, salt, ägg, saffran och rör om.
Häll i vetemjölet lite i sänder och vispa till en lagom vek men fast deg.
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Lägg degen sedan på bakbordet och dela den i två bitar.
Den ena delen kavlade jag ut och fyllde med mandelmassa smet.
Den andra delen formade jag lussekatter och tryckte i russin på dem.
Låt jäsa i ca 30 min på plåten. 
Pensla sedan med uppvispat ägg och stö på strössel över bullarna.
Grädda i ugn ca 200 grader i varmluftsugn i ca 7-10 min beroende på spis.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0