LAKRITSKOLA med CHOKLAD

kan lova att även ej lakritsälkare kan äta dom.
Jag är ingen lakritsälskare. Men de här var riktigt goda. :)

Du behöver:
1 dl turkisk peppar
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
2 tsk smör
200 g mörk choklad
Havssalt eller annat att garnera med.

Krossa turkisk pepparkaramellerna i en mortel.
Blanda i grädde, socker, sirap kakao och krossad turkisk peppar i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning och låt sedan det koka i ca 15 minuter eller tills kolan är ca 120 grader.
Gör ett kulprov.
Blanda i smöret.
Klä en form 20x20 cm. Och häll i kolan i formen. Låt svalna.
Skär upp kolan i lagom stora bitar. 60-70 st.
Smält chokladen och doppa kolorna i chokladen och låt ligga på bakplåtspapper. Garnera innan chokladen stelnat.




Ät och Njut!
Kommentarer

Trackback