Citronpaj med marängtäcke


PAJBOTTEN
3 3/4 dl VETEMJÖL
1½ krm SALT
2 krm BAKPULVER
100 g MARGARIN
1 dl VATTEN
Rör ihop de torra ingredienserna i en bunke. Smält margarin tillsammans med vatten i en kastrull. Rör i vätskan i bunken med de torra ingredienserna och rör ihop till en deg. Tillsätt eventuellt lite extra vatten för att degen ska bli bra.
Platta ut degen i formen. Nagga hål i botten med en gaffel.
Sätt in i nederdelen av ugnen och grädda den i 10-12 minuter (den skall inte ha så mycket färg).ugn 200 grader
FYLLNING:
2 1/2 dl STRÖSOCKER
3/4 dl POTATISMJÖL
3 msk VETEMJÖL
1/2 tsk SALT
3 3/4 dl kokande VATTEN
3 ÄGGULOR
2/3 dl CITRONJUICE från FLASKA eller PRESSAD CITRON
Ev. skal från en citron
Separera äggvitan från gulan (vitan måste vara helt fri från gulan). Vispa äggulan lätt.
Blanda de torra ingredienserna i en kastrull.
Tillsätt kokande vatten, citronsaften och äggulorna och låt alltsammans koka under omrörning på svag värme tills blandningen segnar ordentligt.
Låt fyllningen och pajbottnen svalna innan du fortsätter med marängen.
Lägg fyllningen i pajbottnen.
MARÄNG:
3 ÄGGVITOR
6 msk STRÖSOCKER
Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret efterhand.
Bred ut eller spritsa marängsmeten över fyllningen.
Grädda i ugnen (200 grader) tills den fått färg som på bilden.
Låt pajen kallna.
NJUT! :)

