CHOKLADKLADDKAKA med CHOKLADKRÄM

 
Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör

CHOKLADKRÄM:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker

GARNERING:
Bär, dajmkulor eller bara som den är.
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. 
Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. 
Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.
Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0