CHOKLADKLADDKAKA med CHOKLADKRÄM

Ingredienser
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1/2 dl siktad kakao
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
CHOKLADKRÄM:
2 dl vispgrädde
200 g mörk eller ljus choklad
1 tsk vaniljsocker
GARNERING:
Bär, dajmkulor eller bara som den är.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 C
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.
Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan.
Smält smöret och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret.
Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten.
Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den.
Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör till chokladen smält.
Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme.
Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan.
Kommentarer

Trackback