BRÄNDA MANDLAR

När man är Godissugen och vet att det finns Mandel i skafferiet. Då är det inte så svårt att göra något åt saken. 
Fram med Mandelpåsen och sockerburken. Sen är det bara att tuta och köra.

250 g MANDEL 
250 g SOCKER 
0.75 dl VATTEN 

Lägg mandlarna, sockret och vatten i en tjockbottnad kastrull eller en stekpanna.
Koka ihop på hög värme tills vattnet och sockret har börjat bubbla/koka. 

Röres ofta tex med en trägaffel. 
Sänk sedan värmen och låt det fortsätta koka tills sockret har urkristalliserats.
Höj nån/några grader och låt sedan sockret smälta igen. Men bara tills det klumapr sig på mandeln igen.
Rör hela tiden. 

Häll sedan ut mandeln över smörgåspappe eller bakplåtspapper med trägaffeln. Sära på mandlarna. 
Låt kallna, så stelnar sockret runt mandeln. 

MUMS! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0