PIGALL PANNACOTTA

En härligt god variant av pannacotta smak av Pigall.
1 portion
Ingredienser:
1 dl grädde
½ tsk vaniljsocker
½ tsk gelatinpulver
En svätt ca 1 msk kallt vatten till gelatinpulvret
3/4 bit av en pigall
Resten skärs upp till dekoration
Lägg gelatinpulvret i kallt vatten och låt svälla lite.
Värm upp grädden och vaniljsockret till kokpunkt och ställ kastrullen åt sidan.
Smula ner pigallen och rör ner det i grädden.
Tillsätt sist gelatinet och rör om
Häll upp i ett glas och ställ i kylskåp i ca 1½-2 timmar.
Dekorera.
Vill man ha olika skikt kan man lägga en svätt åt sida i rumstemperatur och häll på det efter ca 1 timme. Ställ sedan in i kylskåp i ½-1 timma tills grädden har stelnat.
MUMS!
Värm grädden
Kommentarer

Trackback