ÄPPELMUFFINS TOPPAT MED SMULDEGSPAJ

Jag bakade en variant av muffins och äppelkaka inför våran semestertur i bil. Det blev en perfekt kaka till kaffet.
Ingredienser till 12 st stora muffins
100 gram smör
2 st ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått salt
Fyllning
3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk kanel
2 msk socker
Smuldeg
75 gram smält ssmör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl socker
Skala äpplena i mindre bitar och lägg dem i stekpannan med smör.
Bryn äppelbitarna tillsammans med kanel och socker tills äpplena ser fina ut.
Ställ åt sidan så att äpplena kallnar något.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
Sätt ugnen på ca 175 grader.
Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen.
Vispa socker, ägg och vaniljsocker poröst.
Häll i det smälta smören i mjölken och rör om.
Tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt i smeten och rör om.
Häll i äpplena och rör om.
Ta en muffinsform i plåt (men inte ett måste) och lägg i en muffinsform i varje.
Fyll formarna till ca 2/3
Strö över smutpajen och grädda i ca ca17- 20minuter.







Kommentarer

Trackback