TUNNBRÖD I STEKPANNA

Ingredienser:
1,5 liter rågsikt
4 tsk bakpulver
2 tsk salt
5 dl filmjölk
1,5 dl sirap
 
Blanda rågsikt, bakpulver och salt i en skål.
Rör i filmjölk och sirap i mjölblandningen, så att mjölet börjat blanda sig i vätskan.
Använd sedan elvisp med degkrokar, degblandare eller knåda för hand tills degen har blivit jämn och slät deg.
Lägg upp på mjölat bakbord och dela den i 24-25 bitar,
Använd rikligt med möj då du kavlar ut degen till ganska tunna bröd. 
Har du naggkavel, så är det bara en fördel att använda den.
Värm pannan (gärna gjutjärn) till medelvärme och lägg brödet i en torr panna.
När brödet har bubblat upp kan du vända kakan tills den får en lätt färg.
 
Låt kakorna svalna på ett galler med en bakduk över.
 
♥ Ät och njut av nygräddat tunnbröd! ♥
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0