NYÅRSDESSERT PUCH UP POPS SEG CHOKLADKLADDKAKA I LÅNGPANNA

Min nyårsdessert "puch up pops" med smak av banana skidsfluff, jordgubbskulor/skumsvampfluff och chokladkladdsbotten. Toppad med snöflingor av sockerpasta, silverflingor och guldkulor.
 
Botten till de här puch up popsen gjorde jag en chokladkladd/seg botten som jag sedan varvade med bananaskidsfluff och jordgubbsfluff. 
Ingredienser till botten:
200 g smör/margarin
6 dl socker
4 ägg
3 dl mjöl
 8 msk kakao
4 tsk bakpulver
3 tsk vanillinsocker
120 gram centers choklad fylld med kola.
 
Börja med att smälta smöret. 
Vispa ägg och socker poröst.
Smält centerchokladen och vispa ner den och det smälta smöret i äggsmeten.
Blanda ihop resten av de torra ingredienserna och häll ner det i bunken och rör ner det i äggsmeten tills det blir en smet.
Smöra och bröa en långpanna och häll ner det i långpannan.
Grädda i varmluftsugn 150 grader (175 vanlig ugn) i ca 30-35 minuter. 
Låt sedan kakan kallna och skär i runda kakor som passar puch up formen.
Varva med valfri fyllning och dekorera om så önskas.
Ät och njut! ♥
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0