KAKA MED VALNÖT OCH KANELTÄCKE

Nu var det ett tag sedan jag höll i mina baksaker, så det var bara att sätta igång.
Jag hittade valnötter i skafferiet, så då var det bara att smida ihop resten.
Förbered valnötsblandningen innan smeten.
2½ dl Brun farinsocker
115 g finhackade Valnötter
2 tsk kanel
50g smör (ej smält)
Finhacka valnötterna i matberedaren. Häll i en skål och blanda dem med kanel, brun farin och finhackat smör.
Smeten:
120 g smör (ej smält)
2 dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
250 g creme fraiche eller gräddfil
 
Vispa smör och socker poröst
Tillsätt ett ägg i taget och vispa till en fluffig smet.
Blanda mjöl, bakpulver och bikarbonat och sikta över i smörsmeten. Och blanda i creme fraichen samtidigt till en jämn smet.
Smöra och bröa en form ca 20x30cm. 
Dela smeten på hälften och fördela den över formen.
Strö hälften av valnötsblandningen över smeten och bred på med resten av smeten.
Strö sist på resten av valnötsblandningen över smeten.
Grädda i ung ca 160 grader (varmluftsugn) i ca 30-35 minuter. Eller tills kakan har fått fin färg och har släppt efter formkanten.
Servera gärna vaniljsås till.
Lycka till! :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Matklubbens Topplista
Trackback
RSS 2.0